Loading...

Binecuvântata fii, închisoare (2002)

” Binecuvântată fii, închisoare ” este un film artistic (dramă) românesc realizat de regizorul Nicolae Mărgineanu, în anul 2002. Regizorul Nicolae Margineanu a realizat acest film deoarece tatal sau, psihologul Nicolae Margineanu, a fost inchis de comunisti 16 ani ca deţinut politic.
Filmul care este bazat pe fapte reale, ne duce in Romania sfârşitului anilor 1940 si începutul anilor 1950, aflată sub influenţa stalinismului.
24 august 1949: Nicoleta, o tânără intelectuală, este arestată pentru simplul motiv că făcea parte dintr-un partid politic de opoziţie şi că era nepoata lui Iuliu Maniu. Este închisă în clădirea numită Malmaison. Aici este interogată şi torturată până la extenuare, dar rezistă redescoperindu-şi credinţa ortodoxă.
După trei luni, este transferată la penitenciarul de la Mislea, Prahova, unde se remarcă prin caracterul său ferm, apoi ajunge la Canalul Dunăre-Marea Neagră. După patru ani de detenţie, este eliberată fără a fi niciodată judecată. Văzându-se singura in fata acestei insuportabile suferinte, eroina descopera puterea credintei.
Întâlnirea cu Dumnezeu îi da Nicoletei libertatea interioara si curajul sa se opună si să reziste brutalilor anchetatori.

Despre filmecrestine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload