Binecuvântata fii, închisoare (2002) | Filme Crestine |Filme Crestine Subtitrate in Romana-FILME CRESTINE HD
In acest moment avem 275 filme pe site

Binecuvântata fii, închisoare (2002)

0
(Calitate mare)

” Binecuvântată fii, închisoare ” este un film artistic (dramă) românesc realizat de regizorul Nicolae Mărgineanu, în anul 2002. Regizorul Nicolae Margineanu a realizat acest film deoarece tatal sau, psihologul Nicolae Margineanu, a fost inchis de comunisti 16 ani ca deţinut politic.
Filmul care este bazat pe fapte reale, ne duce in Romania sfârşitului anilor 1940 si începutul anilor 1950, aflată sub influenţa stalinismului.
24 august 1949: Nicoleta, o tânără intelectuală, este arestată pentru simplul motiv că făcea parte dintr-un partid politic de opoziţie şi că era nepoata lui Iuliu Maniu. Este închisă în clădirea numită Malmaison. Aici este interogată şi torturată până la extenuare, dar rezistă redescoperindu-şi credinţa ortodoxă.
După trei luni, este transferată la penitenciarul de la Mislea, Prahova, unde se remarcă prin caracterul său ferm, apoi ajunge la Canalul Dunăre-Marea Neagră. După patru ani de detenţie, este eliberată fără a fi niciodată judecată. Văzându-se singura in fata acestei insuportabile suferinte, eroina descopera puterea credintei.
Întâlnirea cu Dumnezeu îi da Nicoletei libertatea interioara si curajul sa se opună si să reziste brutalilor anchetatori.

540
FILM DETAILS Added 3 years ago
Binecuvântata fii, închisoare (2002)

” Binecuvântată fii, închisoare ” este un film artistic (dramă) românesc realizat de regizorul Nicolae Mărgineanu, în anul 2002. Regizorul Nicolae Margineanu a realizat acest film deoarece tatal sau, psihologul Nicolae Margineanu, a fost inchis de comunisti 16 ani ca deţinut politic. Filmul care este bazat pe fapte reale, ne duce in Romania sfârşitului anilor […]

Genre: Filme vechi

Stars: Filmul, bazat pe fapte reale, ne poarta in Romania sfarsitului anilor 1940 si inceputul anilor 1950, o Romanie stalinista unde regimul la putere incepe prigoana impotriva propriului neam si propriei credinte. Nicoleta, o tanara intelectuala romanca este arestata. Crima sa este dubla: ea face parte dintr-un partid politic de opozitie si este nepoata pe linie materna a lui Iuliu Maniu. In prima perioada a detentiei la Malmaison, eroina este interogata si torturata pana la extenuare, pana aproape de acea granita nevazuta intre viata si moarte. Regasindu-se singura in fata acestei insuportabile si interminabile suferinte, cand nimeni si nimic nu mai lasa sa se intrevada vreo speranta, Nicoleta descopera in adancurile misterioase ale firii puterea credintei. Intalnirea cu Dumnezeu ii da eroinei libertatea interioara si curajul sa se opuna si sa reziste monstruozitatii anchetatorilor. Ea reuseste sa-si apare nu numai convingerile politice ci si pe cele religioase. Cand suferi pana la limita suportabilului “poti sa mori sau poti sa-l gasesti pe Dumnezeu”. Dar, din momentul cand Dumnezeu apare in viata celei care sufera, forta ei este fara margini… Dupa trei luni, Nicoleta este transferata la inchisoarea din Mislea, unde devine un exemplu de rezilienta si devotare pentru detinute. De acolo, ea este transferata la canalul Dunare-Marea Neagra… Dupa patru ani de detentie, este eliberata fara a fi niciodata judecata. Aceasta perioada grea de incercare nu a facut decat sa o transforme in figura de frunte a rezistentei si jertfei crestine romanesti si, prin extrapolare, a jertfei crestine universale.

Etiketler: ,

COMMENTS